Sesi Konsultasi dgn Parent

Cetakan Tangan Orang Terkenal Pada Tahun 1920

Setelah bertemu dengan klien, saya lihat jarinya untuk cek bakat dan cara gerak kerjanya, laporan itu diprint, saya minta klien bawa balik untuk tatapan ahli keluarganya.

Hari ini, bapanya datang ke sekolah, terbuka cerita, rupanya klien tinggal dengan nenek dan ibubapa masing-masing tidak ada bersama. Si bapa memulakan cerita, saya dapat tahu anak saya dapat surat kaunseling, apa cerita cikgu.

Oooh, sambil buka fail laporan saya membuka,  macam ni ceritanya, saya dapati anak encik seorang yang sangat hebat. Dia berbakat dan carakerja nya dipengaruhi oleh Arch. Dia akan menyalin apa yang dia lihat dari orang tuanya dan dia akan ulangi kembali dalam hidupnya nanti.

Jika sudah takdir encik berpisah dengan isteri, itu sudah takdir, tapi jika tuan boleh datang tengok dia sesekali dan berikan perhatian, dia akan mengerti bahawa ayahnya seorang yang sangat perhatian, nanti ketika dia berusia 40 tahun, encik sudah pun 60 tahun, dia akan memerhatikan encik kembali.

Panjang sesi konsultasi ini. Saya ingin share pada rakan semua, dengan cap jari, kita boleh bimbing klien dan keluarganya yang sudah terpisah. Jika anda ada background agama, masa ni lah nak dakwah-dakwah sikit.

Sesungguhnya, setiap manusia dilahirkan cemerlang, hanya kita saja yang merasa kekurangan.

Ikuti bengkel bersama saya pada 13 Mei 2018 ini dan dapatkan software Cap Jari percuma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s